Het Lesgeversteam


 


Step by Step Huldenberg is een enthousiast, ervaren en gedreven team!
Hierboven ziet u onze docenten staan, klik op elk van ons om meer te weten te komen! 

Marsha Momerency

Marsha studeerde in 1998 af als Licenciaat in de Lichamelijke Opvoeding met specialisatie dans en conditietraining. Ze combineerde haar studies met verschillende aerobics en dansopleidingen (FROS, AALO-Allround instructor, Nike presenteropleiding, Zumba-instructor, kids-opleiding Helma Zenner), volgde Jazzdans bij Jacques Delsing en nam deel aan verschillende internationale dansstages (Fedes) en fitnessconventies. Tijdens de zomervakanties was ze actief als danslesgeefster voor SPORTA en BLOSO. Tijdens het schooljaar gaf ze haar enthousiasme door aan honderden kinderen en volwassenen in verscheidene dansverenigingen en fitnesscentra (Sportopolis Leuven, Equilibrium, D-Dance, Kmove, Faber...).

Haar interesse voor het vermogen van het menselijk lichaam was zodanig groot dat ze besloot om haar kennis uit te breiden met studies in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (2001). Een invloed die duidelijk merkbaar is in haar groepslessen. Ze verrijkte haar ervaring?gedurende 15 jaar door haar job als bewegingscoach en praktijkassistent groepsfitness aan de KU Leuven.

Als inwoner van Huldenberg voelde ze zich geroepen om ook de mensen van Huldenberg en omgeving aan het dansen, sporten en lachen te krijgen. Daarom startte ze in 2008 de dans- en fitnessgroep Step by Step te Huldenberg.

In 2015 besloot ze om haar liefde voor het lesgeven en het werken met kinderen volledig te volgen. Waardoor ze het lesgeven bij Step by Step?nu combineert met een halftijdse job als 'Juf Marsha' in de vrije basisschool De Bolster, te Neerijse.Karlien

Karlien is Master lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen. Ze specialiseerden zich in fitness en gezondheid. Daarna haalde ze tevens een bachelor in voedings- en dieetkunde. Ze is sinds 2009 actief als lesgeefster aerobics, figuurtraining en rug scholing. Momenteel werkt ze als zelfstandig diëtist en bewegingscoach aan portAL (KU Leuven). Recent schoolde ze zich ook bij tot bootcamp instructeur (AALO). Een sportieve dame, die jullie graag mee op weg zet naar een gezonde levensstijl.
Sabrina Vanloo

Van zodra Sabrina hoorde dat er een nieuwe dansvereniging in haar dorp was opgestart, nam ze als echte Huldenbergenaar contact op om bij Step by Step les te geven.

Op 6-jarige leeftijd zette Sabrina haar eerste danspasjes in de les kinderdans. Op haar 9de ging Sabrina op balletles in de academie van Overijse (olv Vera Vandenbroucke) en daar gaf ze maar liefst 11 jaar het beste van zichzelf. Maar naast de klassieke dans had Sabrina ook al snel interesse in wat meer funky stijlen en zo ging ze ook lessen Hiphop, Videoclipdance, Streetdance en Jazz volgen. Daarnaast neemt Sabrina ook geregeld deel aan internationale dansstages, oa. bij Laurent Flament, Andy Ninvalle en Benny Bergmans. In 2006 koos Sabrina voor de opleiding Lichamelijke opvoeding-bewegingsrecreatie (optie fitness en dans). Hierdoor deed ze ervaring op in verschillende disciplines maar haar passie voor dans werd wederom bevestigd. Naast de vaste danslessen (KHLeuven), vind je haar in zomervakanties ook vaak als lesgever op danskampen, in oa. street, show en jazz-dans. Gedreven om bij te leren volgde ze recent de kidsopleiding (Helma Zenner) en in juni 2010 behaalde Sabrina bovendien haar diploma Initiator actuele dans van Dansliga en Bloso.

Een pittige meid met ervaring in heel wat dansstijlen!

Evelyne Van Hecke

Op haar vier jaar begint Evelyne te dansen bij Terpsichore in Bornem. Zes jaar later danst ze in Balletschool Ann-Sophie Deweer in verscheidene dansstijlen (van ballet tot hip hop, van Ierse tap tot flamenco) en treedt ze regelmatig op met het show team. Ze krijgt er onder meer les van Jac Delsing.

In 2007 behaalt Evelyne het diploma KSO dans aan de Kunsthumaniora voor Muziek en Dans te Gent (MUDA). In 2008 studeert ze hedendaagse dans aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier waar ze les kreeg van docenten met internationale faam, zoals Anton Lachky, Paul Estabrook en Michou Swennen. In 2009 schakelt ze over naar de bachelor lager onderwijs aan de KHLeuven, maar blijft ze dansen in Danscentrum Aike Raes. Haar diploma lager onderwijs behaalt ze in 2011.

Evelyne werkte al mee aan diverse dans- en theaterproducties: ‘Hotel Ahmed’ van Chokri Ben Chikha (Het Paleis / Union Suspecte - 2007), ‘Plat’Eau’ (Kunstenfestival Can’Art – 2009), ‘Limewire*’ van de Amerikaanse choreograaf Andros Zins-Browne (fABULEUS - 2010), en in 2011 danst ze de choregrafieën van Pilar Dukes Torres in het SAT! theater in Barcelona.

Ze geeft danslessen en -kampen voor kinderen in ballet, kinderdans en hedendaagse dans bij Dansschool Ann-Sophie Deweer (Eeklo), Dansschool Dance-Control (Kuurne) en ideekids (Gent). Vanaf 2011 geeft ze kinderdans bij Step By Step Huldenberg.

Zoë

Zoë is 22 jaar oud en studeert Lichamelijke Opvoeding & Bewegingswetenschappen aan de KULeuven waar ze in haar laatste jaar zit. 

Zelf heeft ze 10 jaar geturnd in Gymclub Ternat en heeft meegedaan aan meerdere wedstrijden. Ze heeft daar ook training gegeven aan de allerkleinsten en heeft ondertussen haar initiator-diploma in de gymnastiek behaald. 

Ze is een echte turnfan en kijkt ontzettend hard uit naar het nieuwe turnjaar!

Benny

In mijn jonge jaren was ik de meest onsportieve kerel die je maar kon inbeelden. Tot op een mooie zomerdag dat ik besliste om mijn leven (en voornamelijk mijn gewicht) over een andere boeg te gooien.

Op 21 jarige leeftijd begon ik met sporten, eerst joggen, daarna fitness. Snel verdween mijn motivatie als sneeuw voor de zon. De oplossing : groepslessen.  sfeer, mensen, beweging, muziek en sport. Joehoe:” I can have it all !!!!”

Lesgeven was niets voor mij, zo dacht ik. Tot onze aerobicleerkracht afwezig was voor onbepaalde tijd. Ramp, geen les!!! Ik had wel een opleiding genoten bij Bloso  als vrijestudent, dit enkel voor de fun. Vanaf dit moment ben ik de trends blijven volgen en heb ik mij altijd bijgeschoold.

Mijn mini-palmares : Tae-bo, step-aerobics, BBB, Aerobics, latino-aerobics.

In 2008 kwam de hype ‘Zumba’overgewaaid vanuit de States en het werd meteen een succes. Als bij toeval was ik bij de allereerste les in ons land in de winter van 2007.  In de zomer van 2008 haalde ik mijn diploma en begon mijn Zumba avontuur. Het vuur voor lesgeven is nog steeds niet gedoofd en Zumba is en blijft mijn passie.


Silke Bundervoet

Silke heeft al sinds haar 8 jaar een passie voor dansen en turnen. 3 jaar geleden werd ze lid bij step by step Huldenberg en volgde de lessen zumba en clipdans.

In 2010 startte ze haar opleiding tot Professionele Bachelor in het kleuteronderwijs. Haar stage tot bijzondere leermeester bewegingsopvoeding volbracht ze bij Step by Step en dat viel zo goed mee dat ze het jaar nadien een vaste juf werd voor de lessen kleuterdans. Ondertussen is ze tevens actief als kleuteronderwijzeres in GBS de Letterboom in Ottenburg. 


klajd

Klajd is in 2015 gestart aan zijn bacheloropleiding lichamelijke opvoeding & bewegingswetenschappen en heeft zijn eerste jaar succesvol afgerond. Hij begon zijn trainerscarrière als tennistrainer in 2012 maar heeft meer en meer interesse gekregen in de gymnastiek. Vandaar dat hij vanaf dit jaar ook gymnastieklessen wilt komen geven.

Buiten zijn trainersfuncties is hij ook een chiroleider en is hij al enkele jaren monitor van een buitelands sportkamp dat in Litouwen plaatsvindt. Hij staat te popelen om zich bij het Step-by-step team aan te sluiten.


Esther-Ellen van der Veen

In Huldenberg staat Esther-Ellen voornamelijk bekend als fluitiste. In 2015 studeert zij af als Master in de Muziek op LUCA School of Arts en in 2016 behaalt zij haar lerarenopleiding.  

Naast muziek is Esther-Ellen echter intensief met dans en beweging bezig. Zelf danste ze jarenlang bij Danscentrum Aike Raes (klassiek ballet en jazz) en van hieruit volgde zij Karen Pauwels naar Het Danshuis – Karen Pauwels. Dit is een neoklassiek ensemble waarbij ze naast het dansen van producties ook wekelijks balletles en repetities blijft volgen.

Omdat dans, beweging en muziek haar fascineren besluit ze in 2010 een opleiding Partyrobics te volgen. Via deze intensieve dans workout rolt zij in het fitnesscircuit. Van het een kwam het ander. Ondertussen behaalde zij tevens een opleiding Groepsfitness: aerobics en spierverstevigende oefeningen (VTS en BLOSO) en haar Zumba certificaat. 
Mensen motiveren en aanmoedigen om steeds een stapje verder te gaan, dat doet ze graag! Lessen Partyrobics, BBB, Perfect Abs, Aerobics, Zumba, Fatburning en Step Aerobics staan wekelijks in haar agenda. 

Julie Helsoot

Ik ben Julie en ik dans eigenlijk al heel mijn leven. Vanaf mijn 5 jaar ben ik danslessen beginnen volgen. Ik volg verschillende dansstijlen en dans meer dan 5 uur per week. Ook tijdens de vakanties leer ik graag bij en neem ik deel aan verschillende dansstages.

Mijn favorieten dansstijlen zijn modern, jazz, hiphop en ragga. Ik ben dol op het maken van choreografieën en wil ze heel graag aan jullie aanleren!

Het is een droom om danslesgever te worden maar ondertussen wil ik ook zelf nog optredens doen, want dat vind ik echt geweldig!!!


JULIE OLISLAEGERS

Ik ben 16 jaar, maar dans al van mijn zevende! Ik ben begonnen bij Coreo met showdance maar toen Step by Step werd opgericht veranderde ik van club en was ik er als eerste bij! Eerst volgde ik alleen clipdans bij Marsha, maar nadien ook modern bij Evelyne, waardoor mijn danstechniek veel beter is geworden! In 2015 danste ik in 4 groepen, waaronder ook de Junior compagnie. Vorig jaar mocht ik samen met Evelyne lesgeven en hielp ik regelmatig bij het turnen. Dat vond ik fantastisch! Ik ben er klaar voor om samen met Julie Helsloot zelf les te geven. Mijn lievelingsstijl is modern, maar hiphop vind ik ook hééééél leuk! Ik wil nu alle leuke dingen die ik ooit geleerd heb aan jullie overbrengen in leuke dansjes, zodat jullie dat ook kunnen!Jill

Jill heeft sinds jonge leeftijd de dansmicrobe te pakken gekregen. Ze is gestart met dansen in haar derde kleuterklasje bij Dansstudio Ijvi Hagelstein (Schelle). Toen ze in het tweede leerjaar zat volgde ze de stijlen ballet en jazzdans. Op het einde van dat schooljaar heeft Jill auditie gedaan om in het Samsonballet te starten. Zo danste ze vanaf haar derde leerjaar in de VP (voorbereidende professionele school o.l.v. Ijvi Hagelstein). Ze kreeg elke week drie uur jazz en drie uur ballet, dit weliswaar zonder optredens. Toen Jill in het vijfde leerjaar zat is ze gestart met optredens o.a. K3 in Ahoy, K3 in het Sportpaleis, Samson en Gert kerstshow (5 jaar), Danseres bij Tonya, TOTZ, danseres bij Amika, videoclips Tonya, videoclips Samson en Gert, videoclips Fred et Samson, De Grote Sinterklaasshow, Studio100 Zomerfestival, flashmobs en nog tal van andere optredens. Jill danste tot?haar vijfde middelbaar bij Ijvi Hagelstein, waar ze de laatste jaren ook hiphop volgde.

In het zesde middelbaar heeft ze één jaar bij Bart Van Oost gedanst, ook daar heeft ze tal van optredens mogen doen, zoals Halloween in Bobbejaanland, Flairshoppingday,… Jill danst nog steeds, ze danst al ruim twee jaar bij Aike Raes, waar ze jazz en hiphop volgt.

Jill studeert Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de KULeuven. In 2015 behaalde ze haar Bachelor-diploma LO-BW en trainer B in dans, zowel in jazzdans en in streetdance. In 2017 studeerde ze af als Master in LO en Bewegingswetenschappen.AMADA

Amada was dansers in verschillende dansscholen (o.a. Choreart, Studio Jam, Pedros) en ze nam deel aan verschillende optredens (o.a Décrocher la Lune van Franco Dragone). Ze volgt al 14 jaar ballet, jazz en al 8 jaar hip-hop.  Momenteel danst ze nog steeds meer dan 10 uur per week.

In 2015 behaalde ze de tweede prijs voor ballet en de derde voor jazz op de Belgische Nationale Danswedstrijd.

Sinds januari 2016 geeft ze lessen 'cityjam' aan de kuleuven. 

Voor Amada is dansen een passie. Ze danst altijd en overal. Het is dan ook met veel motivatie dat ze deze passie aan jongeren probeert mee te geven.
Marleen

In 1980 studeerde ik af als licentiaat in de lichamelijke opleiding en biologie aan de KUL. Vele, aangename jaren heb ik les gegeven in het regentaat voor L.O. in Brussel waar ik dans en toestelturnen gaf. Maar met zes kinderen werd dit een moeilijk vol te houden combinatie en schakelde ik een loopbaanonderbreking in. Een korte pauze was voldoende om de draad weer op te pakken dicht bij huis en zo belandde ik in de fitness wereld met lessen als figuurtraining, rugscholing, stepaerobics en pilates.
Een opleiding pilates volgde ik bij CPB (classical pilates Belgium) bij Ann Van Huffel en Christl Muls volgens de authentieke methode van Joseph Pilates, gecertificeerd lesgever van level 1, level 2 en advanced.
Het grootste stuk van mijn jeugd offerde ik met veel plezier op aan topsport artistieke gymnastiek en nam als lid van de Belgische nationale ploeg deel aan vele internationale wedstrijden waar ik zo turnicoon Nadia Comaneci tegenkwam op Europese en wereldkampioenschappen. Een heerlijke tijd waar ik een grote bagage heb opgedaan. In die trainingssessies deden wij al heel veel pilatesoefeningen om onze conditie te verbeteren en op peil te houden. Sport en bewegen heeft mij nooit meer losgelaten. Het is en blijft een passie...


Casper Guffens

Casper is 18 jaar oud en begon op zijn elfde met breakdancen. Hij werd op slag verliefd op de acrobatische dans en leerde zo ook de hele hiphop-cultuur kennen. Hij start dit jaar zijn opleiding handelsingenieur aan de Vrije Universiteit van Brussel.

Casper heeft dansles gevolgd op dansschool COREO (in Overijse) en op dansschool AIKE RAES (in Leuven). Nu, na 7 jaar breakdance, zal hij voor het eerst zelf een vaste leerkracht zijn in een dansschool. Hij heeft echter wel al ervaring doordat hij mocht meehelpen lesgeven in zijn vorige dansscholen en hij heeft ook al workshops gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen.

Sinds zijn start met breakdance kan Casper de dans niet meer uit zijn hoofd zetten en probeert hij zo veel mogelijk te dansen, waar het ook kan. Zijn doel is dan ook om zijn passie door te geven aan anderen en zelf nooit te stoppen met dansen.             

Anja

In 2015 behaalde Anja haar Bachelor-diploma LO-BW en trainer B in streetdance. In 2017 zal ze haar tweejarige Master Sport Management afgerond hebben.

Anja heeft sinds zeer jonge leeftijd de passie voor dans te pakken gekregen. Ze is op haar vijf jaar begonnen met dansen in the Classical Ballet School van Elvira Buck waar ze De Notenkraker en Assepoester heeft mogen meedansen. 

Toen ze in het vierde leerjaar zat, wilde ze iets nieuws en stierder proberen. Zo kwam ze bij de dansstijlen Streetdance en HipHop terecht. Ze ging dansen bij Marleen Sempels waar ze elke week vier uur hiphop volgende, twee uur street, één uur jazz en zelfs één uur tapdans. Ze kreeg de hiphop microbe volledig te pakken en wilde hiermee de competitiewereld instappen. Zo kwam ze terecht bij de dansschool Anyanka, Kampenhout. Ze heeft hier dan ook auditie gedaan en werd een teamlid van Daddy D met wie ze tal van Belgische en Europese titels behaalden. Ze is ook de solo tour opgegaan waar ze tot in 2010 Belgisch kampioene was en hierdoor mocht ze tijdens de Wereldkampioenschap in Polen, België representeren. 

Toen ze de overgang maakte van het middelbaar naar universiteit, werden de vele trainingen en het pendelen zeer zwaar en koos ze om het wedstrijdleven vaarwel te zeggen. In  Leuven vond ze dan de dansschool Aike Raes, waar ze toch haar passie kon verder doen, weliswaar zonder wedstrijden. Dit bleef echter niet lang duren. Anja miste de vele optredens en wedstrijden en besloot dan maar auditie te doen voor het Street Showteam, Royalty, bij Aike Raes onder leiding van Steeve Austin (Choreograaf van So You Think You Can Dance). Met Royalty heeft ze vele optredens, videoclips, flashmobs en wedstrijden mogen doen. 

Anja danst nu nog steeds en volgt vele workshops, maar is nu vooral actief als danslerares en jurylid bij de street en disco wedstrijden van Danssport Vlaanderen.

Laura Pelleriaux

Laura startte met yoga in 2015 toen ze op uitwisseling was in Chili. Nadat de frustraties haar teveel werden, besloot ze dat er twee opties waren: optie 1 was leren boxen, optie 2 was starten met yoga om iets meer 'zen' te leren worden.
Yoga sprak haar meer aan en zo startte ze met dagelijkse yogasessies in haar kamer met behulp van YouTube. Eens terug in België ging ze dan ook op zoek naar een plek om les te volgen, die vond ze in de Tree of Life yogastudio in Tervuren alsook in Antwerp Yoga.  Na een yogarondreis door Marokko besloot ze dat ze zich nog verder wou verdiepen in de yoga traditie.
In maart 2017 heeft ze in Brazilië de vinyasa yoga teacher training van David Lurey & Mirjam Wagner gevolgd. 
Ook nu volgt Laura nog wekelijks les in Antwerp Yoga of neemt ze deel aan yoga festivals (Yogaland, Copenhagen yoga festival) en workshops. 

Laura geeft momenteel voornamelijk vinyasa yoga. Dit is een dynamische yogavorm waarbij de verschillende houdingen (asanas) aan elkaar gekoppeld worden door vinyasas, waardoor een 'flow' gecreëerd wordt. Ook ligt de nadruk op bewust ademen tijdens de asanas waardoor je  tot een vorm van 'bewegings meditatie' komt. Elke les wordt afgesloten met een korte relaxatie.

Voor Laura betekent yoga: bewustwording, ademen, pauze, rust, luisteren naar je lichaam, maar ook een uitdaging, confrontatie met jezelf, acceptatie en veel plezier.