Modern

MODERN

Heb je de dansmicrobe echt te pakken en heb je graag een extra uitdaging?

In de lessen modern werken we stapsgewijs aan onze techniek. Het zijn lessen voor jongeren die een stapje verder willen gaan als danser: ze willen werken aan hun danstechniek en kunnen daarvoor de nodige concentratie opbrengen.

De lessen modern kunnen bij step by step gevolgd worden vanaf het 4de leerjaar.

In deze lessen is er een verplicht uniform (bordeaux maillot, zwarte legging).

Moderne dans ontstond in de eerste helft van de 20ste eeuw als reactie tegen het klassieke ballet. Het is een verzamelnaam voor verschillende danstechnieken die sindsdien uitgevoerd worden.
De moderne dans wilde uiting geven aan de psychologische realiteit van de mens en daarom werd de danstechniek gekoppeld aan het uiten van emoties, wat zorgt voor een meer aardse en expressieve uitvoering van de danstechniek, waarbij ballet net naar elevatie en het bovenmenselijke gestreefd wordt.

Grondwerk is een belangrijk element van de moderne dans. Ondanks dat moderne dans zich afzette tegen ballet, is de basis van klassieke dans ook terug te vinden in de moderne dans. In onze danslessen wordt er vooral gebruik van Limón-techniek, maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen.


Wens je je in te schijven? Klik dan snel op onderstaande knop!

Schijf je in voor Modern